10 dintre cele mai comune conceptii gresite despre utilizatorul de telefonie mobila

Am gasit pe net o lista interesanta despre parerile/conceptiile gresite in legatura cu utilizatorii de telefonie mobila. Nu este un studiu elaborat, nici un clasament al vreunei mari publicatii ci doar parerea unor baieti din UK care au o agentie de mobile marketing si ceva experienta in domeniu. Parerile sunt formate pe experienta lor de UK 🙂 dar o parte cel putin dintre ele se aplica si la noi, la tarisoara noastra exotica.

Astfel, cateva dintre afirmatiile care mi-au placut si care cred ca se pot introduce intr-o lista “nationala” a parerilor gresite din industrie :

1. “iPhone users are, or will be ubiquitous” – fals. La noi sunt si mai putine decat in UK. Aproximativ 1% din totalul telefoanelor mobile!! Cine se adreseaza utilizatorului de iPhone o face din acelasi motiv pentru care un cineva isi cumpara un iPhone: show off.
2. “Feature development is because customers want it” – fals. Am intalnit odata o persoana care se exprima foarte liber iar deviza lui de business era: “fuck the customer! Eu stiu mai bine ce ii trebuie”. Sunt de parere ca 90% din dezvoltarile tehnologice din ultimii ani din industria de telecom nu au nicio legatura cu clientii si cu ce isi doresc ei.
3. “Touchscreen is the future” – fals din nou si explicatia lor mi se pare pertinenta. Urasc ca de fiecare data cand vreau sa folosesc telefonul trebuie mai intai sa ii sterg ecranul…

Gasiti articolul original aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s